Open inloop wijksteunpunt Echt Noord (WSP) 

Vanaf 1 september 2013 is  de open inloop van het wijksteunpunt Echt Noord (WSP) van start gegaan. Iedere maandagmiddag, van 13:30 uur tot 16:30 uur zijn de deuren van buurthuis St. Joris aan de Cypresstraat geopend

Een WSP is een plek voor en door de buurt, dus de plek waar inwoners, van jong tot oud, elkaar kunnen ontmoeten en waar samen activiteiten en zorg- en dienstverlening voor alle doelgroepen georganiseerd kan worden. Iedereen is welkom. Een WSP is een middel om mensen de kans te geven mee te doen en mee te blijven doen in de samenleving. Belangrijk uitgangspunt: wat de inwoners werkelijk willen en nodig hebben, staat centraal. 

Bij het WSP kun je vanzelfsprekend terecht voor de gezelligheid, een kopje koffie, spelletje of een potje Jeu ‘d Boules. Ook zijn er al mensen die voornemens zijn iets met creatieve en kunstzinnige uitingen te doen en zich in het WSP willen treffen/exposeren.

Daarnaast is het wijksteunpunt er ook voor informatie, er zijn mensen van diverse organisaties aanwezig waarbij u terecht kunt met vragen over: vrijwilligerswerk, mantelzorg, invullen formulieren, financiën, administratie, ouderenadvisering, jongerenwerk, wet en regelgeving etc. 

Maar ook mensen uit de wijk zijn hebben reeds de open inloop bezocht. 

Wilt u iets delen met anderen of zoekt u mensen met de zelfde passie of interesse, kom dan naar het wijksteunpunt. 

De mensen van WijkKarwei zijn vanaf 16 september wekelijks van 14:00 uur tot 15:00  in het WSP aanwezig.  Bij hen kunt u terecht om klussen aan te melden, informatie in te winnen, klus/computer  vraagstukken voor te leggen etc. 

Ook interesse in computercursussen, cursus tablet of mobile telefoongebruik kan in het wijksteunpunt vermeld worden. 

Het Wijksteunpunt sluit ook aan bij de landelijke burendag van zaterdag 21 september a.s. Op deze dag worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, in en rondom het buurthuis. Voor het actuele programma kunt u kijken op de Facebook pagina van wijksteunpunt Echt-Noord.

Hier worden alle laatste ontwikkelingen van het wijksteunpunt op gedeeld, dus ook meer informatie over de avond die rondom het thema veiligheid wordt aangeboden (21 oktober a.s.)  

Meer info via:

www.facebook.com wijksteunpunt Echt Noord 

email: [email protected]

te. 0475484848